Lekenprekers 2020

Drie bekende plaatsgenoten uit de regio verzorgen dit jaar een zogeheten Preek van de Leek in Uithoorn. Dat zijn Bob Berkemeijer (gepensioneerd jurist – koordirigent), Ilse Hogerwerf (jeugdarts – vrijwilliger – student) en Marion van Berkum (bruggenbouwer – creatief organisator) Deze plaatsgenoten hebben het op zich durven nemen een ‘Lekenpreek’ te houden. De één belijdt een religie, de ander niet. Bij een lekenpreek maakt dat niet uit. Iedereen is van harte welkom om dit eens mee te maken.

Deze opzet maakt dat niet alleen het programma, maar ook de liederen, gedichten, filmpjes, gebeden etc. en de collecte voor een goed doel door de leek uitgekozen en bepaald worden. 

De eerste preek op zondag 9 februari met Bob Berkemeijer is vanwege storm Ciara niet doorgegaan en om die reden verzet naar zondag 17 mei. Bob zijn preek zal gaan over “De kracht van muziek”. De eerste lekenpreek is op 8 maart en is Ilse Hogerwerf de lekenpreker. Haar onderwerp is “Even stilstaan”. De tweede lekenpreek is op 29 maart, dan zal Marion van Berkum ons boeien met haar thema “Goed voor jezelf, egoïstisch?

Wie benieuwd is geworden naar hoe dat allemaal uitgewerkt gaat worden is van harte welkom in kerkgebouw De Schutse, De Merodelaan 1 te Uithoorn, steeds om 16.00 u. Na afloop is er een drankje en gelegenheid om na te praten.