Archief

Want alzo lief had God de wereld…

Rob Van Dijk - 14 februari 2016

Rob van Dijk: Musicus. Werd geboren op 1 december 1943 in Amsterdam. Studeerde vanaf zijn achtste jaar piano, gevolgd door kerkorgel, muziekgeschiedenis en harmonieleer. Behaalde het S.N.K.- diploma koordirigent. Was werkzaam als leraar op een basisschool. Introduceerde in Nederland ‘Gospelmuziek’ voor koren. Werkte veelvuldig mee aan radio- en televisieprogramma’s, o.a. U zij de glorie, Nederland zingt en shows van Gerard Cox, Jenny Arean en Adèle Bloemendaal. Is een van de drie vaste organisten in de Engelse Kerk op het Begijnhof in Amsterdam voor de Stichting Alledagkerk. Was vaste begeleider van Liesbeth List. Is dirigent van zeven koren in de Randstad. Heeft talloze lp’s en cd’s met andere musici: Milly Scott, Rita Hovink, broer Louis, Rogier van Otterloo en het Metropole-Orkest op zijn naam staan. Maakt onder de naam ‘Rob van Dijk Productions’ cd’s vanaf opname tot eindproduct.

Alleen de duvel is oud

Henk van ’t Hof - 13 maart 2016

Ouderdom, wat doet dat met ons? Henk van ‘t Hoff woont Uithoorn, is 52 jaar en is al meer dan 26 jaar werkzaam als Activiteitenbegeleider in verpleeg-, verzorgingshuizen en de dagbesteding in Amstelveen. Hij zal wat gaan vertellen over het proces van ouder worden en weet daarbij de koppeling met religie te maken. Wat hij zich afvraagt is welke rol de kerken, andere instanties en Want alzo lief had God de wereld… Alleen de duvel is oud V mantelzorgers kunnen spelen in de problematiek van de ouderen. De gezondheid gaat met het verstrijken der jaren achteruit en ouderen moeten langer thuis blijven omdat opname in een verzorgingshuis niet meer mogelijk is. Ook op de thuiszorg en op de hulp bij het huishouden wordt nog steeds bezuinigd… Henk heeft veel aan theater en muziek gedaan en bespeelt diverse instrumenten. Het thema van de dienst is: ‘Alleen de duvel is oud’. Een spannende titel om in een kerkdienst te gebruiken en met elkaar na te denken over wat ouder worden met ons doet!

Zing, vecht, huil, bid...

André Borgman - 10 april 2016

Van jongen van de markt naar koster en terug als marktjongen in de kerk Op zondagmiddag 10 april stapt André Borgman (Amsterdam 1946), achter de katheder in De Schutse. In zijn werkzame leven dreef hij samen met broer en zwager (en met zijn Marijke!) een plantenwinkel in Amsterdam aan de Albert Cuyp, direct aan de markt dus. Gaat het schrijven hem misschien niet zo goed af, het praten des te beter en dan ben je op de markt vanzelfsprekend in het voordeel. Naast zijn werk in de planten deed hij toen trouwens ook al het werk van koster in de Oranjekerk en ook dat samen mèt… Ze woonden eerst nog negen jaar in De Kwakel voor ze in 1987 naar Uithoorn verhuisden om daar koster te zijn. Inmiddels zijn ze dat alweer vijf jaar. En nu dan André als lekenpreker – over 1 Korintiërs 13: “Want wij zien nu nog door een spiegel, in raadselen.” Vandaar dat er voor deze gelegenheid een ‘kleine koster’ is. En ja, het is waar dat André van zingen houdt.